Podcast: Psykedelisk integration – at forbinde livets niveauer

Jeg var i september 2022 gæst i podcasten Den Forbudte skole, hvor Alexander Grigat og jeg taler om psykedelisk integration. Vi taler om psykedeliske oplevelser i bred forstand, hvilket indebærer forskellige typer af store (“sjæleafslørende”) oplevelser i ændrede bevidsthedstilstande. Tilstande, der eksempelvis kan opstå som følge af intensiv meditation, faste, naturoplevelser, musik eller diverse planter og psykedeliske substanser.

Nøgleord: Psykedelisk integration, psykedelisk terapi

Tekst af Alexander Grigat september 22:

Psykedeliske højder og ned i hverdagslivet; om psykedelisk integration, at forbinde livets niveauer 🦋
 
Emil Grinder-Hansen og jeg taler i dette afsnit om psykedelisk integration. Vi undersøger hvad vi forstår ved psykedelisk integration, vi taler om integrationen som dét at forbinde livets niveauer med hinanden; sind, krop, sjæl, ånd, relationer og kultur/samfund. Vi tager udgangspunkt i den Jungianske idé om individuation, at vi som mennesker er igang med en process af ‘selv-tilblivelse’, en process mod integreret menneskelig helhed. Derfor taler vi om at forbinde niveauerne når det kommer til psykedelisk integration, for at pege på at vi ikke bør forglemme os på ét niveau, eksempelvis et psykologisk eller spirituelt, men istedet inkludere hele vores væsen.
Vi tager udgangspunkt i egne erfaringer med integrationsprocesser, samt erfaringer fra arbejdet med klienter. Udover Carl Jung, ligger Ole Vedfelt, Buddha læren, som baggrund for vores tilgang til denne type udviklingsarbejde – mange andre kunne sikkert nævnes.
Når vi taler om psykedelika refererer vi ikke kun til substans inducerede oplevelser, men til en bredere kategori af ‘sjæls afslørende’ oplevelser.
Disse oplevelser kan sprænge vores virkeligheds – og selvforståelse. Mødet med det hellige, det mystiske, uforklarlige, lidelsen eller vores traumer, kan stå frem som en stor oplevelse, men hvordan gør vi den til erfaring, til læring, hvordan lader vi læringen blive en del af hele væsenet, af; krop, sjæl, relationer og hverdagsliv? Det er hvad vi går i dialog omkring i dette afsnit. Hvordan integrerer du store oplevelser ind i dig hverdagsliv?
LINKS:
Illustration: Gus Attab