Bogudgivelse: Et Psykedelisk Danmark

Jeg har skrevet et bidrag til antologien: “Et Psykedelisk Danmark: Rejs med, når førende forskere og fagfolk tager dig med ind i et spirende og farverigt felt“, der udkom den 10 november 2023.  I mit bidrag, “Mødet med dragen – traumer og arketypiske forsvar i psykedeliske oplevelser”, beskriver jeg, hvordan vi ud fra en jungiansk dybdepsykologisk tilgang kan arbejde med det billedlige og narrative indhold i psykedeliske oplevelser, der ofte har drømmelignende karaktertræk. Ved at have en symbolsk indstilling til materialet, kan vi få brugbar viden om vores eget indre og psykens natur. Dertil kan oplevelserne, hvis de er skræmmende eller udfordrende, pege på traumatiske oplevelser i barndommen. Psykedeliske oplevelser kan give bevidst adgang til disse traumer, så de kan mærkes, rummes og derigennem heles.

I bidraget tager jeg udgangspunkt i en af mine egne psykedeliske oplevelser, hvor jeg havde et møde med en drage. Hvordan dette forløb, kan du læse mere om i bogen, der kan købes på Center for Psykedelisk Dannelses hjemmeside.

Medlemmer af Center for Psykedelisk Dannelse får ekstra 100 kr. i rabat. Rabatkoden kan findes i Cepdas facebookgruppe.

Yderligere om bogen:

PRESSEMEDDELELSE:

Kolding, oktober 2023

Ny bog: Psykedeliske stoffer bliver udbredt med hastig fart, men hvad kan de og hvad kommer det til at betyde for vores samfund? Ny antologi indeholder bidrag fra flere end 30 af de førende eksperter på området i Danmark

I denne bog deler Danmarks førende eksperter på det psykedeliske område deres tanker om, hvorvidt psykedelika kan bruges i behandlingsøjemed, hvordan de allerede bliver brugt ude i samfundet, hvordan og hvorfor nogle individer anvender dem i deres personlige udvikling, hvilke faldgruber, man skal være opmærksom på, og hvilket potentiale psykedelika har for mennesker, natur og fællesskab.

Interessen for psykedeliske substanser som for eksempel magiske (psilocybin)svampe, LSD, ayahuasca og MDMA vokser eksplosivt i disse år. Imponerende forskningsresultater, medrivende fortællinger og passionerede aktivister har bidraget til, at både medier, medicinalindustri og offentlighed for alvor er begyndt at åbne øjnene for disse substanser, som nogle mener kommer til at skabe en revolution inden for psykiatrien. Også i Danmark er området i rivende udvikling, og der pågår forskning i psykedelika på de fleste danske universiteter, mens et stigende antal terapeuter udbyder såkaldt ’undergrundsterapi’. Nogle tager psykedelika i nattelivet i de danske byer, mens andre tager til Peru for at opleve ayahuasca i junglen. Alle vil være med: psykologer, psykoterapeuter og psykiatere, neuroforskere, socialforskere, bioforskere og psykeforskere, big pharma, small pharma, new pharma, old pharma, shamaner, healere, magikere og undergrundsfacilitatorer, oprindelige kulturer, moderne teknologi, lokale fællesskaber og internet-psykiatri, miljøaktivister, teknooptimister, pessimister og hedonister. Men hvor er vi på vej hen? Hvilke veje ligger åbne? Og er der et fælles fodslag?

Fakta om bogen:
Titel: Et Psykedelisk Danmark: Rejs med, når førende forskere og fagfolk tager dig med ind i et spirende og farverigt felt
Redaktør: Kevin Mikkelsen
Vejledende salgspris: 349,00 kr.
Sider: 440
ISBN: 9788793716988
Udkommer: Fredag den 10. november 2023